De la 1 martie, Google va aplica schimbările controversate ale politicii sale de confindeţialitate care vor permite companiei să obţină, să stocheze şi să folosească informaţii personale despre utilizatori.
De la 1 martie, nu vei mai avea voie să foloseşti Google fără să completezi datele necesare noii politici de confidenţialitate, care vor ajuta la crarea unui profil permanent, ce va conţine, numele vostru, sexul, localitate şi chiar şi orientarea sexuală.
Înainte însă de acea dată, mai puteţi face un singur lucru: să vă ştergeţi istoria de browsing din Google pentru ca din momentul aplicării noii politici să nu puteţi fi monitorizat decât din acel moment înainte.
CUM SA SCAPI DE URMARIRE:
1. Mergeţi pe site-ul Google şi logaţi-vă în cont. Apăsaţi pe numele vostru, în dreapta sus, şi selectaţi din meniul dropdown "Account Settings" sau "Setările contului".
2. În noua fereastră care vi se deschide, găsiţi în secţiunea "Services" sau "Servicii" un link către "View, enable, or disable web history" sau "Vizualizaţi, activaţi sau dezactivaţi Istoricul web"
3. Acum puteţi elimina tot Istoricul web de pe google apăsând pe butonul Remove all Web History sau Eliminaţi tot Istoricul Web. Odată ce aţi făcut acest lucru, istoria va rămâne dezactivată până în momentul în care veţi dori să o reporniţi.
Atenţie, însă! Chiar dacă vă veţi dezactiva istoria web, asta nu îi va opri pe cei de la Google să adune şi să stocheze informaţiile legate de căutările voastre şi să le folosească în scopuri interne. În acest caz, Google trebuie însă să şteargă datele în 18 luni.
DACĂ nu aveţi cont pe Google, nu aţi scăpat monitorizare. În cazul în care nu vă veţi loga, fie pentru că nu aveţi cont, fie pentru că nu doriţi să vă faceţi unul, căutările vă vor fi monitorizate prin IP-ul computerului.
Chiar dacă deocamdată nu se ştie exact cum va folosi Google această combinaţie de informaţii pe care le obţine despre noi, politica de confidenţialitate a fost criticată pe întregul mapamond.
"Lucruri pe care le făceai până acum într-o relativă anonimitate, vor fi de aici înainte asociate cu numele tău, faţa ta, numărul tău de telefon. Dacă foloseşti servicii Google, trebuie să fii de acord cu această politică", a declarat Mat Honan, specialist la site-ul Gizmodo.
Sursa: libertetea.ro