Artist: Stroe George
marți, 26 martie 2013
vineri, 22 martie 2013
Primul român câștigător la Organizația Mondială de Fotografie (Sony World Photography Awards 2013 – Alecsandra Drăgoi)
Organizația Mondială de Fotografie a anunțat pe 19 martie câștigătorii categoriilor Youth, Open și 3D în competiția Sony World Photography Awards. România se află în premieră pe lista celor trei câștigători de la categoria Youth, adresată fotografilor cu vârsta de până la 19 ani. Fotografia câștigătoare este realizată de Alecsandra Drăgoi și este înscrisă la secțiunea ”Cultură”.
Realizate de fotografi din toate colțurile lumii, imaginile câștigătoare cuprind o largă varietate de subiecte, de la momentul în care un cuplu se căsătorește, până la cerul din timpul nopții din localitatea Mangystau din Kazakhstan, dansul dragonului cu foc, ‘Fung Shun’ din China de Sud, plus multe altele.
Câștigătorii categoriei Youth
Deschisă fotografilor cu vârsta de până la 19 ani, competiția Youth caută să descopere următoarea generație de fotografi talentați. Câștigătorii acestei categorii sunt:
- Cultură – Alecsandra Drăgoi, România
- Portret - Berta Vicente, Spain
- Mediu –為碩許, Taiwan
Tânărul fotograf al anului va fi selectat dintre cei trei fotografi de mai sus și va fi anunțat la ceremonia de gală Sony World Photography Awards, ce avea loc pe 25 aprilie, în Londra.
Câștigătorii categoriei Open
Jurizând o singură imagine realizată de un fotograf amator, câștigătorii categoriei Open au fost selectați din aproximativ 55,000 de înscrieri. Câștigătorii sunt:
- Architectură – Martina Biccheri, Italy
- Arte și Cultură- Gilbert Yu, Hong Kong
- Enhanced – Hoang Hiep Nguyen, Vietnam
- Low Lighy – Elmar Akhmetov, Kazakhstan
- Natură și viață sălbatică – Krasimir Matarov, Bulgaria
- Panoramic – Yeow Kwang Yeo, Singapore
- Oameni – Hisatomi Tadahiko, Japan
- Zâmbet – Mac Kwan (关明晖), China
- Split Second - Matías Gálvez, Chile
- Călătorie – Manny Fajutag, Philippines
Cei zece câștigători ai categoriei Open vor intra acum în competiție pentru titlul de Fotograful Anului, oferit de Sony World Photography Awards. Marele câștigător va fi anunțat la ceremonia de gală din 25 aprilie, iar acest fotograf va primi 5,000$.
Toți câștigătorii acestei categorii vor primi un Sony A77 și vor avea imaginile expuse la Somerset House, în Londra, în perioada 26 Aprilie – 12 Mai, ca parte a expoziției Sony World Photography Awards, ediția 2013. Fotografii vor fi publicați de asemenea în catalogul Sony World Photography Awards, 2013.
Damien Demolder, Președintele Juriului pentru categoria Open și editor al revistei Amateur Photographer (UK), comentează: „Amatorii mă uimesc constant, nu doar prin determinarea, pasiunea și motivația lor, dar și prin calitatea surprinzătoare a imaginilor pe care reușesc să le surprindă. Aceștia pot fi extraordinar de creativi și mai mult decât capabili să lucreze asupra brief-ului propriu, pentru a transforma o idee sau un moment într-o fotografie frumoasă. În multe cazuri, există mai multe părți din viața reală și suflet în fotografiile amatorilor decât în cele de la categoriile profesioniste – pentru că amatorii le fac de dragul de a fotografia. Iar lista finaliștilor și a câștigătorilor din acest an de la categoria Open, demonstrează perfect acest lucru.”
Câștigătorul categoriei 3D
Câștigătorul acestei categorii este fotograful Matjaž Tančič, din Slovenia.
Un fotograf de top, specializat în fotografia fashion, care își împarte timpul între Beijing și Ljubljana, Matjaž este absolvent al College of Fashion din Londra, iar munca sa a fost expusă și a apărut în numeroase publicații din lume. Imaginea sa, TIME KEEPER, este inspirată de stilul Hui al camerelor de zi din vechile case ale localității Yixian, din China.
Câștigătorii categoriei profesioniste și al mult râvnitului premiu L’Iris D’Or/ Sony World Photography Awards și al titlului Fotograful Profesionist al anului vor fi anunțați la ceremonia de gală din Londra, pe 25 aprilie. Câștigătorul premiului L’Iris D’Or va primi 25,000 $.
joi, 21 martie 2013
Cum se faceau desenele animate in anii 30 -VIDEO
Animația este procedeul complex prin care se realizează efectul de mișcare. Succesiunea de imagini ce reprezintă descompunerea mișcării se realizează în atâtea faze câte sunt necesare ca după filmarea fotogramă cu fotogramă să redea mișcarea dorită. Odată cu această descompunere a mișcării, se urmărește ca ea prin proiecție să redea și o interpretare artistică, dorită de realizator. În funcție de dorința realizatorului ca tehnică de animație se poate folosii tehnici și procedee diferite: desen, cartoane decupate, păpuși, ecranul cu ace, gravură, obiecte, pictură, plastilină, fluorescență, computer.
Video
miercuri, 20 martie 2013
vineri, 25 ianuarie 2013
Germania, ţara în care furnizorii de Internet plătesc abonaţii
Este posibil ca materialul de mai jos să-i înfurie pe unii dintre cititori. El ne prezintă o realitate dintr-o ţară civilizată, unde furnizorii de Internet plătesc abonaţii atunci când conexiunea este întreruptă. Începem prin prezentarea unei decizii a unei instanţe federale din Karlsruhe, care spune că accesul la Internet este un drept esenţial. În decizie s-a motivat faptul că „Internetul joacă un rol esenţial în ziua de astăzi şi afectează în mod decisiv viaţa privată a unui individ”. Mai mult, lipsa accesului la Internet a fost comparată cu lipsa accesului la o maşină şi un individ are dreptul să fie compensat pentru asta.
În Germania, accesul la Internet este un drept
Acestea fiind spuse, un utilizator care a fost privat de accesul la Internet poate cere furnizorului compensaţii. În practică, decizia ar putea să-i facă pe furnizorii de Internet din Germania să fie mai atenţi cu clienţii săi şi să grăbească răspunsul la avariile raportate. Din nefericire pentru noi, nu cred că accesul la Internet va fi considerat un drept în România. Cel puţin nu în viitorul apropiat. Sunt multe cazuri în care clienţii au stat zile întregi fără conexiune la Internet şi nu au putut să facă nimic în această privinţă. Când zona este acoperită de un singur furnizor, opţiunile sunt şi mai limitate. Nu oricine îşi poate permite o conexiune de date 3G.
Abonați-vă la:
Postări (Atom)